top of page
All Posts
ההיסטוריה של שמן הזית
ההתחלה – לפני יותר מ-6,000 שנה בין גבעות האבן של ארץ ישראל, לבנון וסוריה – נולד שמן הזית.עוד לפני שהיו ערים או ממלכות, האדם למד לכתוש זיתים בידיים ולהוציא מהם אור, חום וטעם.אז, שמן הזית שימש למאכל, לתאורה, לרפואה ולטקסים קדושים – ממש זהב נוזלי של פעם. 🏛️ יוון ורומא העתיקות ביוון העתיקה, עץ הזית נחשב למתנה מאלת החכמה אתנה.הרומאים הפיצו את עצי הזית ברחבי האימפריה והפכו את השמן למסחר חשוב.הוא שימש לתאורה, בישול, קוסמטיקה וטקסים דתיים – סמל של תרבות ושל חיים. ✡️ שמן הזית בארץ יש
19 באוק׳זמן קריאה 1 דקות


🍯 דבש – ממתק של הטבע: למה הוא כל כך בריא?
מאז ימי קדם נחשב הדבש למעדן ייחודי ולתרופה טבעית – מתנה מתוקה מהטבע. מעבר לטעם הנהדר, לדבש יש יתרונות בריאותיים מוכחים, ההופכים אותו לאחד המזונות הטבעיים החשובים בתפריט היומי. 🌿 1. דבש הוא אנטיבקטריאלי טבעי דבש הוא אחד מחומרי המזון היחידים שיכולים לשמור על עצמם לאורך זמן ללא קירור. בזכות תכולת הסוכר הגבוהה, ה־pH החומצי והאנזים גלוקוז אוקסידאז , הדבש מונע התרבות של חיידקים ופטריות. לכן הוא משמש לעיתים גם כחומר חיטוי לפצעים ולגרון כואב. 💪 2. דבש לחיזוק מערכת החיסון בדבש מצויי
13 באוק׳זמן קריאה 1 דקות


שמן זית – הזהב הנוזלי של הטבע
שמן הזית – הזהב הנוזלי של הטבע
12 באוק׳זמן קריאה 2 דקות


טחינה אתיופית מהמדף – הטעם, האיכות והבריאות במקום אחד
למה בכלל טחינה אתיופית? טחינה אתיופית נחשבת בעולם כולו לטחינה האיכותית ביותר בזכות גרעיני השומשום שגדלים באדמות הוולקניות של אתיופיה....
24 באוג׳זמן קריאה 1 דקות


שמן זית והבריאות שלו
שמן הזית נחשב לאחד המרכיבים הבריאים והחשובים ביותר בתזונה הים-תיכונית, שנחקרה לאורך שנים ונמצאה כתזונה שתורמת לאריכות ימים, להפחתת מחלות...
24 באוג׳זמן קריאה 2 דקות


bottom of page


